שו"ת יום כיפור

שאלה חשובה בעניין בחירת בית כנסת

  • ז' תשרי התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב,
עוד מעט יום הכיפורים, ואני מתלבטת מאוד בעניין בית הכנסת.
יש לי רק שתי אופציות: אחת, בית כנסת עם רב צדיק, ששומרים שם על כללי ההלכה, אך אתרח בבית קרובי משפחה שהם לא כל כך דתיים, אך כיוון שזה יום כיפור, או שאשן או שאהיה בבית הכנסת.
השנייה, בית כנסת ליד מקום מגוריי, שומרים על ההלכה, אבל הנשים למשל לא מקפידות כל כך על צניעות. (כולל חלק מנשות הגבאים.)
ואהיה בביתי בחום הכיפורים.
האם בשביל בית הכנסת יהיה ראוי ביום הכיפורים להיות בבית שבו יש חילונים, בשביל להרגיש את יום כיפור ויראת השמיים בבית הכנסת, או שעדיף להשטר בבית, עם בית הכנסת השני? האם תהיה בעייה מבחינת כהוד לקב"ה להיות במקום חילוני? (למרות שגם הם צמים, וישנים כל החג, ובית הכנסת באמת של צדיקים)
תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

ועמך כולם צדיקים ובפרט בכיפור. כל זמן שזה לא משפיע על נפשך לזלזל חלילה ביום הקדוש הזה את יכולה ללכת לבית הכנסת של הצדיק ולהיות איתו ביום הגדול והקדוש הזה.