שבת

האם מותר לצאת עם טלית בליל שבת במקום שאין עירוב?

  • ד' תשרי התשע"ט

שאלה

כבוד הרב שלום,
האם אפשר לצאת לרשות הרבים (בלי עירוב) לתפילה בנץ בשבת עם טלית לפני שהגיע זמן טלית? וכשיגיע רק לברך? תודה

תשובה

שלום רב,

מותר לצאת מעוטף בטלית בשבת במקום שאין עירוב גם אם עדיין לא הגיע זמן עטיפת טלית.

מקורות: כתב השלחן ערוך אורח חיים (סימן יג סעיף ב) אם היא מצוייצת כהלכתה מותר לצאת בה לרשות הרבים בין טלית קטן בין טלית גדול וכו', ועיין במשנה ברורה (סק"ד) שהיתר זה הוא אפילו בלילה דלאו זמן ציצית הוא משום דנוי הוא לבגד. עיין שם עוד בדבריו. ואמנם הערוך השלחן (סימן שא סעיף קח) כתב, ומכל מקום יראה לי דטלית גדול אסור לצאת עמו בליל שבת כיון שאין מדרכו ללובשו בלילה לבד בליל יום הכיפורים דאז לובשין אותו ומותר לצאת בו (וסותר דברי עצמו, דלעיל בסימן יג סעיף ב כתב להתיר לצאת בטלית גדול לרשות הרבים גם בליל שבת) אולם כבר תמה על זה בשמירת שבת כהלכתה חלק א' (פרק יח הערה קס) בשם הגרש"ז אויערבאך זצ"ל, ושדברי הערוך השלחן בזה צ"ע. ע"ש.

בברכה,

הלל מאירס