תפילה וברכות

סדר תפילת שחרית לבנות ספרד

  • ג' תשרי התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב,
בע"ה אני רוצה להתחיל להתפלל שחרית האם תוכל להביא לי את הסדר של התפילה? הבנתי שמה שיש בסידור הוא לגברים ושלנשים זה אחרת. אני שואלת לפי מנהגי בנות ספרד.
תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

קודם כל תברכי "ברכות השחר" (שאישה חייבת לאומרם בכל יום) חוץ מברכת "שלא עשני אישה", ובמקום זה תברכי שעשני כרצונו בלא שם ומלכות. ואם תרצי תברכי גם "ברכות התורה". ואח"כ נכון שתאמרי פסוק "שמע ישראל" ו"ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד" כדי לקבל עלייך עול מלכות שמים. ואם תרצי תאמרי את כל הפסוקים של קריאת שמע. ואחר כך תתפללי שמונה עשרה. אבל אין לברך בשם ומלכות את ברכות "ברוך שאמר" ו"ישתבח" וברכות קריאת שמע.

מקורות: הלכה ברורה חלק ה' (עמוד תנב).

בברכה,

הלל מאירס