מה ההבדל בין חכמה בינה ודעת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב!!! בברכת חונן הדעת כתוב: "חננו מאתך חכמה בינה ודעת" השאלה שלי מה ההבדל בין חכמה, בינה, ודעת.(אשמח אם תסבירו לי בכל המובנים) תודה מראש על תשובתכם.

תשובה

שלום אלון אענה בקצרה:

חכמה- זה עצם התפיסה הפשוטה של כל דבר בשכל.

בינה- זה ההבנה של דבר מתוך דבר והיכולת לעשות היקש בין דברים- המציאות העמוקה והפנימית המונחת בכל דבר.

דעת- זה היכולת לראות תמונה כוללת של הרבה פרטים ולתפוס את המשמעות של הכל אפילו שלא מונח בדבר ולהוציא את זה למעשה

( דעת בכל מקום נחשבת חיבור של החוכמה והבינה , האדם הוא בר דעת בהיותו מחבר בין שמים וארץ).