תשובה על עונש כרת

  • כ"ב אלול התשע"ח

שאלה

לכבוד הרב שלום
קראתי שיש עבירות שהקב"ה לא סולח עליהם ושצריך בהן מיתת כרת אני עברתי על אחת מהעבירות האלה אז מה עכשיו הקב"ה ךא סולח לי גם עם יש לי חרטה הרי עם אין על זה תשובה אז למה צריך לחזור על זה בתשובה לא אומרת שלא צריך אני אומרת בכל מקרה תענש כאילו אדם שעבר על העיברה הזאת צריך לחכות להיענש בעצם זה כמו להגיד למישהו אין לך תשובה לא משנה מה תעשה אז איך זה הגיוני שלכולם יש תשובהגם לאילו שעברו תעבירה או עדיין עוברים סליחה שאני אומרת את זה פשוט שקראתי את זה התחלתי לבכות כאילו מה בנאדם אמור לעשות

תשובה

שלום וברכה

גם על עוונות שיש עליהם עונש כרת מועילה תשובה שלימה ומפכת על העון לגמרי כמו כל חטא אחר.

אמנם הטהרה המוחלטת מעוונות שיש בהם כרת היא רק בשילוב הייסורים אבל כבר כתבו המפרשים ששמירת שבת כהלכה מצילה מכל הייסורים ומביא לכפרה מושלמת,

הסירי דאגה מליבך ועבדי את השם בשמחה ובטוב לבב כי כבר רצה השם את מעשייך ותשובתך מקובלת מאוד בשמיים.