נשים

שתי שאלות- 1. בעניין איסור נגיעה. 2.בעניין כבוד צדיקים.

  • י"ט אלול התשע"ח

שאלה

שלום רב.
שמי שיר,

שאלה 1- איסור נגיעה ידוע לי, ואני משתדלת לשומרו בכל מצב ובכל עת, אך קורה שאני נקלעת למצבים המביכים והמביישים את הצד השני, שגורמים לי לחרוג ממנהגי ולגעת בגבר, האם בכל זאת הדבר אסור? זאת אומרת עד איפה קיים איסור זה? האם גם כשהאדם השני עלול להיפגע ולהתבייש ברבים אשמור על איסור נגיעה?

שאלה נוספת באיסור שמירת נגיעה- אני מבינה שתכלית איסור נגיעה היא כסייג להישמר ולשמור על צניעות עם גברים. האם איסור זה חל גם בשמירת נגיעה מגברים הומואים? שכן עם גברים אלו היחסים הם חברותיים ותו לא.

שאלה 2- האם אפשרי להשאיר מבשם אוויר שכתוב עליו שם של צדיק, כמו שמו של הרמב"ם למרות שלא מכוונים לשמו, אלא לשם בית החולים, בתוך שירותים?

תשובה

שלום וברכה

1. אין להתיר נגיעה בשום אופן. גם אם גבר מושיט יד אומרים לו שאת דתיה ולא נגועת בגברים ואף אחד לא נעלב.

אין הירת לגעת במי שמגדיר את עצמו כהומו.

2. אפשרי.