חברה והשקפה

מה הדין/ההלכה לגבי תכניות שנרקמות במחשבה בזמן התפילה ובזמן יום שבת?

  • י"ח אלול התשע"ח

שאלה

שלום הרב,
רציתי לשאול מה הדין וההלכה לגבי נושאים שאנו חושבים עליהם בזמן תפילה/תהילים/סליחות,
לדוגמה, אם בזמן התפילה חשבתי על דברים שאני רוצה/צריכה לעשות,
האם עליי להמנע מלעשות דבר זה?
לעתים אני נמנעת מלעשות דברים שחשבתי עליהם בזמן התפילה. ואיני יודעת אם אני פועלת נכון.
(האם יש הבדל בתשובה מבחינת ההלכה בין מחשבה בזמן תפילה/תהילים או כל פעולה דתית אחרת?)

אודה לך על התיחסות לשאלה זו גם לגבי שבת, את אותה השאלה.
דבר נוסף, לעתים אנשים שואלים אותי שאלות לגבי תכניות/מציעים דברים למהלך השבוע, אני נמנעת מלשתף פעולה. האם תכנית/פעילות שנרקמות בשבת, אין לממש אותה ?

תודה מראש.
גמר חתימה טובה בעזרת ה'שם.

תשובה

שלום וברכה

אין איסור לממש את מה שחשבת בתפילה או בשבת.

מצוה לנסות ולהסיח דעת בתפילה ובשבת ולא לחשוב מחשבות חולין אולם אין איסור לממש את מה שחשבת בשבת.