חברה והשקפה

בקשר לגיור

  • ט"ז אלול התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב נכון שתמיד אומרים שאנחנו עם ישראל עם מאוד וותיק ששרד ושיהודי זה לא רק דת אלא קבוצה אתנית שלא כמו ערבי שיכול להיות נוצרי וגם מוסלמי אז יש לי שאלה איך קיים דבר כזה דיור הרי הבן אדם נגיד ערבי קיבל עשה גיור וזה הוא נחשב ליהודי איך אם מבחינה אתנית הוא לא יהודי ולמה זה לא קורה הפוך נגיד שיהודי שמתאסלם נשאר יהודי

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

מעט מאוד גרים נספחו לעם ישראל לאורך הדורות, שכן היהודים תמיד היו נרדפים ומבוזים בעולם. רוב היהודים ללא ספק מ-12 השבטים, ובעיקר שבט יהודה.

כמו כן תהליך הגיור איננו פשוט. תחילה מונעים את הגוי הבא להתגייר, אומרים לו שאנו אומה בזויה ונרדפת, ועול המצוות גדול. כך שגוי שאכן בוחר להתגייר ולקבל את כל המצוות - מעיד על כוונה אמתית להצטרף לעם ה', והריהו כבנו של אברהם אבינו. ואמרו רבותינו שברגע הגיור מקבל נשמה יהודית ממרום.

יהודי נשאר יהודי - כי כבר זכה בנשמה היהודית הגבוהה המכשירה אותו לתפקיד התורה והמצוות.

בברכה,

דניאל בלס