האם מותר להיות צמחוני?

  • ט' אלול התשע"ח

שאלה

שלום
לפני מספר שנים הפסקתי לאכול בשרים ועופות מתוך רתיעה פיזית שהתפתחה בי (לא מדובר ברתיעה רעיונית לגבי אכילת בשר ואין הדבר נובע מהתנגדות אידיאלית לרעיון של אכילת בשר). מאז שהפסקתי, ובנוסף לשינויים נוספים, הבריאות שלי השתפרה מאוד.
השאלה שלי היא, האם אני מפסידה כאן משהו? למשל, האם אני מחויבת באכילת בשר בשבת ויו"ט? ואם לא, האם יש מעלה גדולה יותר באכילת בשר על פני אכילת דגים בשבת ויו"ט?
תודה ויישר כח

תשובה

שלום וברכה

מנהג אכילת הדגים בשבת חשוב יותר על פי הקבלה מאכילת הבשר בשבת. אולם מי שאינו אוהב בשר אין ל לאוכל בשר בשבת וחג, ומכיוון שאי אכילת הבשר עושה לך טוב ואם תאכלי בשר ייגרע מעונג השבת שלך הרי שאינך חיבת לאכול לא דגים ולא בשר