סגירת בית הכנסת

  • ח' אלול התשע"ח

שאלה

שלום לכבוד הרב
ראשית כל הכבוד על עשייה מבורכת של הקדשת זמן לכל השואלים.
רציתי לשאול שבבית הכנסת שאני מתפלל יש מספר מצומצם של מתפללים משהו כמו 11-12 מתפללים ויש מתפללים שלא שומרים שבת ועולים לקרא בתורה וגם עולים ליהיות חזן האים מותר לי להתפלל עימם ואם לא יש חשש שבית הכנסת ייסגר מחכה לתשובתך החשובה

תשובה

שלום וברכה

א. יש לנסות להרחיב את גבולות בית הכנסת.

ב. מאחר ומדובר בכאלו שמאמינים בתורה ומצות ולא מקיימים את השבת אם מתוך טעות או מחוסר חינך הרי שבדיעבד אפשר לצרפם למנין.

יש לנסות להביא איזה רב שיגיד קצת על פרשת השבוע ויקרבם לתורה ואי אפשר לדעת כמה גדול כוח ההשפעה על נשמה יהודית.