האישה מחוייבת לספר לבעל

  • ח' אלול התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב, שמעתי הלכה שלפיה האישה מחוייבת לספר לבעל על כל הוצאה או קנייה שקנתה ההלכה מגיעה מכך שפעם הבעל היה המפרנס היחיד ולכן הכסף היה שךו, אבל היום הבעל לא תמיד המפרנס היחיד ולפעמים גם לא העיקרי, לכן עדיין אישה מחוייבת לספר לבעלה על כל קניה או הוצאה כספית? ואם האישה שכחה או שאינה מספרת במודע מתוך מניעים אישיים שלה? הרי הכסף הוא גם שלה מעבודתה שלה. תודה רבה כבוד הרב!!

תשובה

שלום וברכה

דברים רגילים או בעלי עלות  נמוכה שאין הבעל מקפיד עליהם בדרך כלל, אין כלל חובה לבקש רשות מהבעל.

הוצאות לא רגילות או הוצאות שיש סבירות שהבעל עלול להתנגד, יש לדווח לפני ההוצאה לבעל ולבקש רשותו.

חכמינו חייבו את הבעל לקחת אחריות על מזונות אשתו גם אם היא אינה יכולה לעבוד ובתמורה לכך נתנו לבעל את כל הכנסות אשתו אם יהיו. האשה מצידה יכולה לומר לבעל שהיא לא צריכה שהוא יפרנס אותה כלל מעתה ועד עולם וכל ההכנסות שלה יהיו שלה בלבד.

יש עוד פרטים בדינים אלו אבל אלו יסודות הדברים.