חגים ומועדי השנה

אמירת סליחות ביחיד בבית אחרי חצות

  • ח' אלול התשע"ח

שאלה

אני קורא סליחות אחרי חצות לבד בבית ורציתי לשאול אם אפשר בכלל לבד בבית ומה בדיוק לקרוא. תודה

תשובה

שלום רב,

לכתחילה יש לומר סליחות במניין, אולם אם הדבר לא עולה בידך ואתה נאלץ לומר לאומרם ביחיד יש להקפיד שלא לומר את הי"ג מידות של רחמים שבפסוק 'ויעבור', אלא אם כן תאמר אותם בטעמי המקרא (שלחן ערוך אורח חיים סימן תקסה סעיף ה, ומשנה ברורה ס"ק יב).

וכן יש לך לדלג על כל הקטעים בארמית (משנה ברורה סימן תקפא סק"ד).

ולפי מנהג האשכנזים מחוץ לירושלים אין לעשות נפילת אפיים במקום שאין ספר תורה - ראה https://www.hidabroot.org/question/174085

בברכה,

הלל מאירס