חברה והשקפה

הכל בידי שמים חוץ מיראת שמיים

  • ד' אלול התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב.
רציתי לשאול לגביי חטא האדם הראשון...
מדוע הקב"ה שם בהחלטותיו של האדם הראשון את הגזרה על האנושות כולה? ולמה הקב"ה לא נתן בידה של כל נשמה לעבור תהליך של החלטה, הרי יכול להיות שנשמה אחרת/אדם אחר, היה בוחר דבר אחר. שכן אומרים הכל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים. וכמו כן, איפה הבחירה שלנו באה לידי ביטוי בנושא הזה?

תשובה

שלום וברכה

לפי המבואר בספרים כל הנשמות כולם היו בשנמתו של אדם הראשון וכולנו כאחד החלטנו לחטוא בבחירתינו.

מסלול החיים של כל אחד ואחת מתוכנן לתקן את חטאו אשר חטא בתחילת הבריאה.

בברכה,

בנימין שמואל