האם דיווח על קבלת כסף במרמה הוא מן הלשנה

  • כ"ט אב התשע"ח

שאלה

שלום הרב ,
יש בחור שאני מכיר מהעיר שלי שכבר מקבל מעל שנה כל חודש סכום כסף בהעברה בנקאית בטעות מאדם אחר שהוא נהנה מזה ,כמובן האדם מעביר לו בטעות ואין לו שום קשר אליו מבחינה מוסרית אני מרגיש צורך לדווח עליו האם יש מין הלשנה מזה או שזה בסדר ?

תשובה

שלום וברכה

קצת משונה שאדם נותן בטעות מכספו לאחר במשך שנה ואינו מרגיש ולא יודע מאומה.יותר מסתבר לומר שזה בכוונה תחילה.

בכל מקרה אם מדובר באמת בטעות, מצווה לדווח לנותן שהוא נותן בטעות את הכסף לאדם שהוא אינו מעוניין לתת ובזה תקים מצוות השבת אבידה.