שבת

האם אפשר לחלק את קריאת שניים מקרא ואחד תרגום לימות השבוע?

  • כ"ה אב התשע"ח

שאלה

אני רוצה לעשות את המצווה "שניים מקרא ואחד תרגום", ברוך ה' שעכשיו יש חופש, יש לי זמן להישאר בבית כנסת אחרי תפילה, האם אני יכול לקרוא כל יום את הקריאה שלה, נגיד יום ראשון, לקרוא "ראשון" פעמיים עם תרגום אונקלוס של קריאה זאת, האם אני יכול לעשות כך כל שבוע, ולסיים בשבת? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אתה יכול לנהוג כן.

מקורות: כתב השלחן ערוך אורח חיים (סימן רפה סעיף ג) שאם קורא שנים מקרא ואחד תרגום מיום ראשון ואילך חשוב עם הציבור. ועיין במשנה ברורה (סק"ח) שכמה אחרונים כתבו שמן המובחר הוא לקרותה בערב שבת. אולם בספר מטה יהודה כתב, שאם הוא קורא מתחילת השבוע והלאה הוא גם כן בכלל מצווה מן המובחר. וכן בספר מעשה רב כתב בהנהגת הגר"א שהיה נוהג תכף אחר התפילה בכל יום לקרוא מקצת מהסדרה שניים מקרא ואחד תרגום ומסיים בערב שבת. ע"ש. וע"ע בספר הליכות עולם חלק ג' (עמודים נא-נב).

בברכה,

הלל מאירס