הפלגה בשבת שבין ראש השנה לכיפור

  • י"ב אב התשע"ט

שאלה

אני מתגוררת בארצות הברית מיאמי וההורים שלי כמו כן אחותי בעלה והילדים בשעה טובה מגיעים אליי לחודש לתקופת החגים ( אחותי מגיע בפעם הראש עם המשפחה וזאת התרגשות גדולה מאוד אחרי שנים של חיסכון וצפייה ) ... בשל תקופת החגים בקושי שנשארו לנו ימים לתכנן טיולים ולכן יש לו רק שבת אחת שבין ראש השנה לכיפור שהם יכולים לצאת להפלגה . ההפלגה יוצאת ביום שישי בשעה 5 וחוזרים ביום שני בבוקר ( לא תהיה הזדמנות אחרת לצאת לטיול הזה שחיכו לו מאוד ) . מנסיון שלנו בעבר בקרוז אנחנו שומרים שמה שבת לכל דבר ולא מחללים וגם בעלי מתפלל כרגיל ... הבעיה עכשיו היא שאבא שלי מפחד לנסוע שכן לטענתו זאת שבת תשובה ולא שבת רגילה ... אנחנו הצענו לו שהוא יתפלל עם בעלי בחדר גם בשישי וגם בשבת וכמובן שנמשיך לשמור את השבת כהלכתה כפי שעשינו בעבר אבל הוא חושש שיש איסור לצאת בשבת זאת באופן ספציפי ... אנחנו ממש מבןאסים כי לא תהיה הזדמנות כזאת לעולם שנוכל אני אחותי ההורים שלי ומשפחותיהם לצאת להפלגה כזאת מה גם שכבר הזמנו ועכשיו אם כן נדרשים לכל תהליך הביטול בתקווה שיניה אפשרי . אודה לעצתך מה לעשות במצב כזה . בברכה מירב

תשובה

שלום וברכה

מעיקר הדין מאחר ומדובר פה בספינה נכרית ואני מניח שמדובר בכרוז בזמן קבוע ללא קש רלמספר הנרשמים ואין כל חילול שבת מצידכם בשום דבר, אין איסור בדבר.

בהצלחה,