שאל את הרב - כללי

הכותל המערבי שאנו מכירים - עליו חז"ל דיברו?

  • כ' אב התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב, שמעתי פעם מיהודי דתי שהכותל המערבי שעליו חז"ל דיברו , לדוגמא שלא יחרב, הוא כותל פנימי יותר, והכותל המערבי שברחבת הכותל הוא כותל שאיזה קיסר או מצביא בנה במהלך ההיסטוריה.
מה האמת?

תודה

תשובה

שלום וברכה,

תיאוריות קונספירציה יש לאין ספור, עלינו להיצמד לאמת הפשוטה.

הכותל המערבי הוא הקיר היחיד שנותר מהחומה שהקיפה את הר הבית, אז כיצד דיברו על כותל אחר? חכמי ישראל ביקרו בכותל המערבי מתקופת חז"ל ועד ימי המנדט הבריטי. בכל ההיסטוריה של הגלות לא היה מקום מפורסם וקדוש יותר ליהודים לבקר בו.

ראה בהרחבה על ההיסטוריה של הכותל:

https://www.hamichlol.org.il/%D7%94%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%9C_%D7%94%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%91%D7%99

בברכה,

דניאל בלס