שאל את הרב - כללי

מה המקור לסיפור עם סנחריב שביקש מחייליו לתת יריקה אחת כדי לכבוש את ירושלים?

  • י"ט אב התשע"ח

שאלה

שלום וברכה,
קראתי באחד העלונים שכשסנחריב רצה להחריב את ישראל עלה עם צבא ואמר לחייליו לתת הוראה ברורה לא לבזבז נשק ותחמושת אלא כל אחד מחייליו יתן יריקה אחת וכולם יטבעו בה. רציתי לדעת מה המקור לכך? אולי במדרשים?
תודה!!

תשובה

שלום רב,

יש סיפור עם רעיון דומה במסכת סנהדרין (דף צה עמוד א) שכאשר סנחריב בא לכבוש את ירושלים הוא אמר לחייליו "למחר אייתי לי כל חד וחד מינייכו גולמו", ובספר באר שבע שם (להרב יששכר בר איילנבורג זצ"ל, לפני כ-400 שנה) כתב לפרש על פי דברי הערוך, שסנחריב אמר לחייליו שאפילו אם כל אחד מכם יביא לי מסיד החומה רק כמלא טבעתו תהא החומה נהרסת. ע"ש. אולם לא מצאתי מקור לסיפור זה שסנחריב ביקש מחייליו לתת יריקה אחת כדי לכבוש את העיר ירושלים.

בברכה,

הלל מאירס