תפילה וברכות

האם מותר להתפלל תחת השפעת אלכוהול?

  • כ' אב התשע"ח

שאלה

האם יש בעיה להתפלל תחת השפעת אלכוהול או קנאביס? תודה לכם

תשובה

שלום רב,

1. . מי ששתה רביעית יין או שתייה אחרת משכרת, שיעור שמשכר כמו רביעית יין, אין לו להתפלל עד שהשפעת האלכוהול תעבור ממנו. ודווקא כששתה מהיין רביעית בבת אחת, אבל אם שתה בשתי פעמים או שהיין היה מזוג במעט מים מותר. אך ביותר מרביעית יין בכל אופן אסור עד שיסיר את השפעת האלכוהול ממנו (ראה שלחן ערוך אורח חיים סימן צט סעיף א, ומשנה ברורה שם).

2. לגבי תפילה תחת השפעת קנאביס, אם דעתו לא צלולה ולא יכול לדבר כראוי לפני מלך בוודאי שאסור לו להתפלל. וע"ע בשו"ת אגרות משה חלק יורה דעה חלק ג' (סימן לה) שכתב, שצריכת סמים הוא מניעה גם מתפילה וממצוות התורה, שעשייה בלא דעת הראוי הוא כלא קיימם. יעויין שם.

בברכה,

הלל מאירס