תפילה וברכות

האם מותר לברך ללא כיסוי ראש?

  • י"ז אב התשע"ח

שאלה

שלום רב,

רציתי לדעת, במקרה שאין לי כיפה או כל כיסוי ראש אחר, האם מותר לי לברך ברכה כלשהי או שעדיף שלא אברך כלל ללא כיסוי ראש?

תשובה

שלום רב,

אין לברך ללא כיפה או כל כיסוי אחר על הראש, כיוון שאסור להזכיר שם ה' ללא כיסוי ראש (שלחן ערוך אורח חיים סימן צא סעיף ג).

ולכן כשאין לך במה לכסות את הראש - העצה היא שמישהו אחר יניח את ידו על ראשך, אולם הנחת היד שלך על ראשך אינה מועילה (שם סעיף ד), או שתמשוך את השרוול של החולצה ותכסה בו את ראשך ואז תוכל לברך (משנה ברורה סק"י).

בברכה,

הלל מאירס