זוגיות

האם כהן יכול להתחתן עם גרושה?

  • ט"ו אב התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב אני כהן והכרתי גרושה אני מאוד אוהב אותה והיא אותי, האם נוכל להתחתן חתונה דתית? ואם לא באיזו דרך אוכל להפקיע את הכהונה.. תודה רבה מאור פינקלשטיין

תשובה

שלום וברכה

אין דרך להפקיע כהונה מכהן ולא שייך לוותר על הכהונה.

הכהן אכן אסור להינשא או לחיות חיי אישות עם גרושה. יש לדעת שמאחר ואסור לגרושה לחיות עם כהן הרי שלא יתכן לעולם שגרושה היא אכן זיווג של כהן, היא לא זיווגך ואינה החצי השני של נשמתך. ההתגברות על הניסיון ועמידה איתנה שלא ליפול בחטא זה תביא לשניכם שפע והצלחה ותזכו בוודאי לזיווג הנכון של שניכם.

הכהונה היא השתייכות ליחידה הנבחרת של בורא עולם אלו שיעמוד ויעשו את העבודה בבית המקדש ומחשבה של ויתור על הכהונה תמורת אהבת אדם נובעת מחיסרון הידיעה בחשיבות הכהונה. הכהן נבחר מאת ה' להיות שליחו בעולם הזה לברך את עם ישראל ולעבוד את עבודת הקרבנות ולכפר על עם ישראל ובוודאי אין לוותר על כך תמורת שום דבר בעולם הזה.

נשמח לסייע לך עוד להגיע להחלטה נכונה ואמיצה ולקדם שם שמיים.

עלה והצלח,