אמונה

חורבן העולם באלף השביעית.

  • י"ג אב התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב,
מודע לאחר תחיית המתים יבוא חורבן העולם?
ומה יהיה אחרי האלף השביעית?

תשובה

שלום וברכה,

לא יבוא חורבן לעולם, אלא גאולה לעולם.

מאז הגלות נמנעו מאיתנו מצוות רבות התלויות בארץ ישראל ובבית המקדש, אשר בכוחן היה לכפר על עוונות ולהגדיל שכרנו ועומק תורתנו עד מאוד.

מטרת השיבה של נשמות לעולם הזה בתחיית המתים, תהיה כדי לשוב ולקיים מצוות בשלמות, לעלות לבית המקדש, ללמוד תורה בעומק רב עד מאוד ובשלמות, וכל זאת ללא מפריעים ומטרידים של היצר הרע הקיים בימינו. כך יזכו כל הנשמות בעולם להשלים תיקונן המלא, ויהיו לנצח בדרגה גבוהה מאוד בגן-עדן.

לאחר הגאולה וקיום המצוות בבית המקדש בטהרה נגיע להשלמתנו הסופית. והשלמה זו יכולה לבוא באחד משתי צורות (וזו מחלוקת בין המפרשים מה יהיה בהמשך לאחר האלף השביעי):

1. לאחר תחיית המתים וקיום המצוות בבית המקדש, העולם הזה יהפוך בהדרגה לעולם רוחני יותר, עד שיהיה כבימי האדם הראשון בגן-עדן. זו דעת הרמב"ן, שהעולם והגופים יהפכו לרוחניים.

2. לאחר תחיית המתים וקיום המצוות בבית המקדש, העולם החומרי הזה ייחרב כדי שכל הנשמות יועברו לעולם הבא הנצחי ויחיו בו ללא גוף. זו דעת הרמב"ם.

עם זאת, יש לשים לב כי לפי שתי הדעות הנשמות יזכו לחיות לבסוף לנצח בגן-עדן (בין אם הדבר יהיה בעולם הזה שיהפוך לגן-עדן רוחני או בעולם הבא שהוא גן-עדן רוחני). נא לראות עוד בהרצאתו של הרב זמיר כהן על נבואות אחרית הימים:

https://www.hidabroot.org/video/68365

בברכה,

דניאל בלס