נשים

הדרכה ליולדת בנושא נידה

  • י"ג אב התשע"ח

שאלה

היי ילדתי ב16/7 ב"ה אני עדיין עם דימום. רציתי הסבר מתי אני צריכה לטבול מתי אני מותרת לבעלי וכל מה שצריך לדעת כמובן... כרגע אנחנו שומרים ולא נוגעים אחד בשני ממש כמו במחזור גם לא מגישה לו אוכל.תודה

תשובה

שלום וברכה

ביום שהדימום פוסק ניתן לעשות הפסק טהרה לפני השקיעה ולאחר מכן בדיקות כרגיל וניתן לטבול לאחר שבעה נקיים.

חובה לחכות בין הלידה לטבילה 14 יום לנקבה ו7 ימים לזכר אולם מאחר וממילא חובה לחכות עד שיסתיים הדימום לא מצוי כלל שתהיה אפשרות לטבול לפני הזמן הנ"ל.

חשוב ללכת לרופא לפני הטבילה לוודא שהרחם במצב תקין וניתן לקיים יחסים כרגיל.

בברכת מזל טוב ורוב נחת,