נשים

האם מותר לאישה להסתכל על גבר?

  • י"ב אב התשע"ח

שאלה

שמירת עיניים לגברים האם זה איסור לא תעשה כשלא שומרים את העיניים? או שזו מצוות עשה לשמור את העיניים? ואם זה איסור של לא תעשה, מדוע לאישה מותר להסתכל על גבר? הרי איסורים שבתורה כולם אין הבדל בין איש לאישה, מה שאסור לאיש אסור לאישה. תודה רבה ותזכו למצוות.

תשובה

שלום רב,

אכן מדובר באיסור לא תעשה וכמו שנאמר (במדבר טו לט) "ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם" וגו'. וגם נשים מצוות בזה וכמו שכתב בספר החינוך (מצווה שפז). זאת אומרת, שגם לאישה אסור להסתכל על גבר לשם כוונה לא טהורה, אלא שאצל גברים כל הסתכלות על אישה לשם הנאה אסורה וכמו שכתב המשנה ברורה (סימן עה סק"ז).

בברכה,

הלל מאירס