חגים ומועדי השנה

האם יושבים על הרצפה בסעודה שלישית של תשעה באב שחל בשבת?

  • ח' אב התשע"ח

שאלה

כבוד הרב.
א. האם גם השנה שתשעה באב יוצא בשבת בסעודה מפסקת יושבים על הרצפה?
ב. האם גם בסעודה מפסקת אסור לאכול שני תבשילים?

תשובה

שלום רב,

כשתשעה באב חל בשבת כמו השנה לא יושבים על הרצפה בסעודה האחרונה לפני הצום ואין הגבלה על כמות התבשילים שמותר לאכול אלא כפי שכתב השלחן ערוך (סימן תקנב סעיף י) אם חל תשעה באב באחד בשבת או שחל בשבת ונדחה לאחר השבת אוכל בשר ושותה יין בסעודה המפסקת ומעלה על שלחנו אפילו כסעודת שלמה בעת מלכותו.

בברכה,

המאימאירס