שבת

פיתרון הילכתי לביקור בשבת

  • ז' אב התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב,

סבי בן מעל ל-80, אדם דתי שומר תורה ומצוות וכך גם אני ומשפחתי. לצערי עקב המרחק בין מקום מגורינו (כחצי שעה נסיעה), ועקב היותנו עסוקים מאוד במהלך השבוע, המפגשים ביננו נדירים. היינו מאוד רוצים לבלות את השבתות יחדיו, אך הוא כבר אדם מבוגר ולא מרגיש בנוח לישון מחוץ לביתו. לצערנו איננו יכולים להתארח אצלו במהלך השבת כי הוא גר היום בדירה קטנה.

השאלה היא האם ישנה דרך התואמת את ההלכה והמצוות, שתאפשר לנו לארח אותו או להתארח אצלו בשבת. האם יש פיתרון תחבורתי הילכתי? (למשל, נסיעה ברכב עם נהג גוי). הוא מאוד מתגעגע לנינים והנינים מאוד מתגעגעים אליו.

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

הפתרונות היחידים הם או ללכת איליו לכל השבת או להביא אותו איליו.

בהצלחה,