פתחה את הארון ופלאפון שהיה מונח מעליו נשבר, האם צריכה לשלם?

  • ו' אב התשע"ח

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה,
מבקשת את עזרתך בשאלה שפנו אלינו לתשובה:
יש בת שירות שעובדת בגן ילדים עם עוד 3 עובדות. הגן הוא לילדים חירשים. אחת העובדות הניחה את הטלפון הנייד שלה מעל הארון המשחקים של הילדים. בת השירות ניגשה לאחר מס' דקות להוציא משחקים לילדים מהארון. כשפתחה את הדלתות הנייד נפל והתנפץ. עלות תיקון הנייד עולה כ-2000 ש"ח - נייד חדש, כך טוענת בעלת הנייד. יש לציין שאותה בת שירות לא ידעה על הנייד שמונח למעלה ולא היתה אמורה להעלות בדעתה שיש שם טלפון נייד בכלל. האם בת השירות צריכה לשלם עפ"י ההלכה??
אודה לתשובתך

תשובה

שלום רב,

אותה בת שירות פטורה מלשלם כיוון שהיא לא היתה אמורה להעלות בדעתה שמישהי הניחה את הפלאפון נייד שלה מעל הארון.

בברכה,

הלל מאירס