שו"ת תשעה באב

לצום חלק מהצום

  • ה' אב התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב!
לאחרונה אני שומעת באתר שיעורים של רבנים וזה מחזק אותי ואף לקחתי על עצמי לפני כשבוע -צניעות השלכתי לפח את הגופיות ומעתה לובשת חולצות עם שרוול , השנה לראשונה אני רוצה לצום בעלי וילדי לא יצומו , אני חוששת שיהיה לי קשה מאוד שאלתי היא אם לא אוכל לצום עד הסוף( אני גם עובדת באותו יום) האם הקב"ה יכעס עלי או יהיה מאוכזב ממני ?
אשמח לתשובתך המהירה .

תשובה

שלום וברכה

אשרייך ואשרי חלקך שזכית לקבל עלייך את הצניעות שמביאה את השכינה אילייך הביתה, ה' יתן לך את הכוחות להמשיך ולהתעלות מעלה מעלה.

את במעשייך הגדולים מקרבת את הגאולה ומביאה לנו את משיח צדקינו שיתגלה במהרה בימינו אמן.

אין ספק שהשם הטוב יסייע לך לצום ובוודאי שלא תצטרכי לשבור את הצום, הרבי בשתיה כבר ממחר וביום שבת תאכלי ענבים ודבש ובעז"ה הצום יעבור עלייך בקלות.

את מביאה נחת גדולה לאבינו בשמים ואין לך כלל לחשוב שאת כביכול מאכזבת את הבורא יתברך.

בהצלחה רבה, אשמח לסייע לך עוד,