ברית מילה על ידי רופא

  • ד' אב התשע"ח

שאלה

שלום רב
כשתינוק נולד ביום השמיני נימול מה קורה כשהורים לוקחים את התינוק לרופא אשר יעשה את הברית ועושה הרדמה מקומית האם הילד נכנס בבריתו של אברהם אבינו אליהו הנביא נמצא וכמובן אין סנדק אין קדושה האם יש מצווה במקרה זה

תשובה

שלום וברכה

אם הרופא עשה את כל המילה כראוי כולל פריעה, יצא בדיעבד ידי חובתו.

אם יש חשש שהמילה לא נעשתה כראוי יש לפנות למוהל מומחה שיבדוק את הברית אם זה נעשה כהלכה. אירגון ברית יוסף יצחק מתמחה בזה מאוד http://www.brit-mila.net/

בהצלחה,