חגים ומועדי השנה

האם מותר לתפור בשבוע שלא חל בו תשעה באב?

  • ג' אב התשע"ח

שאלה

שלום, חיפשתי בהלכות שבוע שלא חל בו תשעה באב ולא מצאתי התייחסות לסריגה תפירה ואכילת בשר. האם הם מותרים לספרדים בשבוע זה? האם כל מה שאסור בשבוע שחל בו. מותר בשבוע שלא חל בו? תודה

תשובה

שלום רב,

לפי מנהג הספרדים איסור תספורת וכיבוס הוא רק בשבוע שחל בו תשעה באב (שלחן ערוך אורח חיים סימן תקנא סעיף ג), וכן איסור רחיצה בחמים (שו"ת יחוה דעת חלק א' סימן לח), והשנה שתשעה באב חל בשבת ונדחה ליום ראשון אין בכלל שבוע שחל בו תשעה באב (שלחן ערוך שם סעיף ד).

אולם גם לפי מנהג הספרדים אין לתפור ולסרוג מתחילת חודש אב (שם סעיף ז), וכן בשר אין לאכול מראש חודש אב, ורק ביום ראש חודש עצמו מנהג הספרדים בארץ ישראל להקל בזה (חזון עובדיה ארבע תעניות עמוד קסט).

בברכה,

הלל מאירס