חגים ומועדי השנה

לימוד שחייה בתשעת הימים

  • ג' אב התשע"ח

שאלה

האם מותר לילד להשתתף בשיעור שחייה בתשעת הימים במסגרת החוג אליו רשום? תודה

תשובה

שלום רב,

אם הוא מבני ספרד מותר לו להשתתף בחוג שחייה בתשעת הימים, ואם הוא מבני אשכנז - והתחיל את החוג לפני תשעת הימים - מותר לו להמשיך בתשעת הימים, אך אם יש לו אפשרות להחמיר בזה נכון שיעשה כן.

מקורות: כי לפי מנהג הספרדים מותר להתרחץ במים קרים בתשעת הימים ואפילו בשבוע שחל בו תשעה באב, וכמבואר בשו"ת יביע אומר חלק ה' (חלק אורח חיים סוף סימן מא) ובשו"ת יחוה דעת חלק א' (סימן לח) ובספר חזון עובדיה ארבע תעניות (עמוד רלח), ולכן מותר לו להמשיך ללמוד שחייה בתשעת הימים.

אלא גם לפי מנהג האשכנזים שאין לרחוץ אפילו במים קרים מראש חודש אב ואילך וכמו שכתב הרמ"א אורח חיים (סימן תקנא סעיף טז), יש לומר שכאן שכבר התחיל ללמוד לפני תשעת הימים, ואין כוונתו לשם תענוג, הדבר יהיה מותר, וכן כתב בשו"ת רב פעלים חלק ד' (חלק אורח חיים סימן כט, ד"ה גם עוד נראה) שמי שירד לשוט בנהר כדי להתלמד, והוא כבר התחיל מקודם בין המצרים, ועדיין לא השלים למודו, שמותר לו ללכת לשוט בנהר גם אחר ראש חודש חוץ מן ט' באב כי זה במלאכתו הוא עוסק ואין כוונתו לתענוג, אך ודאי נכון להחמיר בזה, אבל אין למחות ביד המיקל. ע"ש.

בברכה,

הלל מאירס