נשים

האם מותר לאישה נשואה לגלות שתי אצבעות מהשיער?

  • ג' אב התשע"ח

שאלה

האם באמת הרב עובדיה מתיר שיראו שתי אצבעות משיער האישה? זאת אומרת שיראו את קדמת השיער וכל שאר השיער יהיה מכוסה? תודה רבה רבה

תשובה

שבוע טוב,

דעת הגר"ע יוסף זצ"ל שנשים הנוהגות להקל לגלות שיעור שתי אצבעות (כ-4 ס"מ) משערות ראשן כלפי פנים אין למחות בידן כי יש להן על מה שיסמוכו.

מקורות: יעויין שו"ת יביע אומר חלק ד' (חלק אבן העזר סימן ג אות ב) וקצור שלחן ערוך ילקוט יוסף (חלק אבן העזר סימן כא סעיף יב).

בברכה,

הלל מאירס