יצאה לחו"ל

  • כ"ט תמוז התשע"ח

שאלה

שלום וברכה,
בעניין איסור יציאה מארץ הקודש-
1) האם יש היתר לצאת סתם כדי לנפוש ולהשתחרר אחרי שסיימנו את הלימודים?
(כנראה שניסע גם לקברי צדיקים וכמובן שנתפעל מנפלאות הבורא -אך זה לא מטרת הנסיעה)
ראינו שכתבתם לשואלים: "אם אותו אדם עייף ויגע וזקוק מאוד למנוחה נפשית ואוורור" אנו לא עד כדי עייפות ויגעות -אפשר להשתחרר גם בארץ וזה לא כ"כ דחוף אבל זה ממש לא אותו דבר כמו חו"ל שזה הרבה יותר מנתק ומשחרר בלי השוואה.
2) אם זה אכן כ"כ בעייתי כמו שראינו שענו פה לשואלים איך זה שהרבה גדו"י ואדמורים יוצאים לנפוש בחו"ל?
3) שמענו שאדם שלא יצא כל ימיו מהארץ- מלאך מיוחד מלווה את נשמתו בשעת מיתתו-האם יש לזה מקור? ואם הורי לקחו אותי לאילת כשהייתי בת כמה חודשים זה כבר נקרא שיצאתי?

תודה רבה, נהנים מאוד מהאתר התורני.

תשובה

שלום וברכה

1. בצירוף עליה לקברי צדיקים יש להקל.

2. מוכרח שהם זקוקים לכך מאוד.

3. לא ידוע לי על מקור לכך.

בהצלחה,