שבת

פרקי התהילים המתאימים ביותר לבריאות הנפש

  • כ"ה תמוז התשע"ח

שאלה

שלום רב, ברצוני לשאול כמה שאלות:
1) אם נרדמתי בערב בסלון והתעוררתי לפני חצות הלילה במטרה לקום לחדר ולהמשיך את השינה, האם יש צורך ליטול ידיים בגלל שקמתי מאותה שינה או שאין צורך משום שהכוונה היא להמשיך את השינה בחדרי? ואם לאחר ההתעוררות מאותה שינה בסלון יש לי צורך להתפנות לפני שאני ממשיך לישון בחדר, האם אני צריך ליטול ידיים לפני ההתפנות?
2) האם מותר לפתוח שקית במבה או כל חטיף אחר במהלך השבת?
3) למיטב ידיעתי, אסור להוציא שערות מן הגוף במהלך השבת, אך לא מעט פעמים אנו מוציאים שערות מגופנו ללא כוונה, אם בעת גירוד בראש, גירוד בפנים, בעיניים וכו'. כלומר, שערות עשויות לצאת פעמים רבות גם כאשר איננו מתכוונים להוציא את השערות במכוון. האם מקרים כאלה של יציאת שערות במהלך השבת הם מותרים?
4) האם במוצאי השבת מותר לאכול מאכל שהוכן בשבת?
אני סטודנט ואני מקפיד שלא לכתוב בשבת אלא רק לקרוא חומר כתוב במידת הצורך. חלק משמעותי ממקצועות הלימוד שלי עוסקים בחשמל. האם מותר לקרוא חומר כתוב במקצועות אלה במהלך השבת?
5) מה הם פרקי התהילים המתאימים ביותר לבריאות הנפש?
תודה רבה.

תשובה

שלום רב,

1. בשני המקרים אין צורך ליטול ידיים.

2. מותר לפתוח שקיות חטיפים בשבת, אך לכתחילה נכון לפתוח אותם מערב שבת.

3. דווקא במקרה שוודאי יצאו שערות אסור, ולכן אסור להסתרק בשבת (ראה שלחן ערוך אורח חיים סימן שג סעיף כז), אולם מותר לאדם לגרד בראש כיוון שהוא לא מתכוון לתלוש שערות ואין ודאות שיתלשו שערות.

4. מי שבישל או אפה במזיד בשבת אסור לו לאכול מזה לעולם. ולאנשים אחרים מותר לאכול מזה במוצאי שבת. אם הוא בישל או אפה בשוגג גם לו עצמו מותר לאכול מזה במוצאי שבת (ראה שלחן ערוך סימן שיח סעיף א).

5. כל פרקי התהילים טובים.

בברכה,

הלל מאירס