שבת

אמירת פרקי תהילים לרפואה בשבת

  • כ"ג תמוז התשע"ח

שאלה

הועלתה כתבה על הרב פינקוס שאומר: שבת אסור לבקש על צרכי היחיד. חז"ל במסכת שבת קבעו כי אין זועקים לרפואה בשבת כדי לא לבטל את עונג שבת.

שאלתי: במידה ואנו (קבוצה של אנשים) מסיימים כל יום ספר תהילים לרפואת פלוני.
האם בשבת מותר לי להמשיך ולהגיד את מספר פרקי התהילים שלי לרפואתו?
תודה רבה, ושבת שלום

תשובה

שלום רב,

בעיקרון מותר להתפלל בשבת רק על חולה שנשקפת לו סכנה באותו יום (כמבואר בשלחן ערוך אורח חיים סימן רפח סעיף י ובמשנה ברורה שם).

ומכל מקום אם אתן אומרות תהילים ביחידות (ולא מתאספות יחד בקבוצה) יש מקום להקל להמשיך באמירת תהילים בשבת לרפואתו גם אם לא נשקפת לו סכנה מיידית (הליכות שלמה חלק א' פרק יד בדבר הלכה אות יט).

בשורות טובות,

הלל מאירס