חגים ומועדי השנה

קניית רהיטים בשלושת השבועות

  • כ' תמוז התשע"ח

שאלה

שלום רב,
אודה לקבל מענה לגבי התקופה הזאת בין יז' בתמוז עד א' באב לספרדים:
1. האם מותר לנסוע מחוץ לעיר, לצורך קניות - לדוגמא אני גרה בירושלים ואני רוצה לנסוע לאיקאה ולהסתובב בקניון בראשון לציון האם מותר? כדאי להימנע?
2. האם מותר לקנות בגדים חדשים ולא ללבוש אותם?
3. האם מותר לקנות רהיטים לבית?
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

1. אפשר לקנות בגדים חדשים עד ראש חודש אב. ומראש חודש אב אין לקנות אפילו אם בדעתך ללובשם אחרי תשעה באב (רמ"א אורח חיים סימן תקנא סעיף ז, ומשנה ברורה ס"ק מט. וכן פסק האור לציון חלק ג' פרק כו סעיף ב).

וטוב להחמיר כבר מי"ז בתמוז שלא ללבוש בגדים חדשים שמברכים עליהם שהחיינו (יעויין שלחן ערוך שם סעיף יז).

2. אם את לא לובשת את הבגדים החדשים, אפשר גם לכתחילה לקנות בגדים שמברכים עליהם שהחיינו עד ראש חודש אב (היות וברכת שהחיינו נהוג לברך רק בלבישה, ונמצא שלא תברכי שהחיינו בבין המצרים).

3. עד ראש חודש אב מותר. ומראש חודש אב אין לקנות רהיטים אלא אם כן הם נחוצים לו (חזון עובדיה ארבע תעניות עמוד קסח).

בברכה,

הלל מאירס