שו"ת בין המצרים

שאלות דחופות -ימי בין המצרים ותשעת הימים..!!!

  • י"ח תמוז התשע"ח

שאלה

שלום לכבוד הרב היקר,
ברצוני לשאול כמה שאלות דחופות בנוגע לימים אלו..

1.יש לי 2 ילדים בת ארבע ובן שנה ושלוש..כידוע,זוהי חופשת הקיץ והם כרגע איתי בבית..הילדים זקוקים כל הזמן לתעסוקה בלי סוף והם פשוט משתגעים בבית..אני בחורה דתיה לאומית המקפידה ברוך השם בכל הלכות בין המצרים והיות ואני אימא לילדים אני נאלצת לקחת אותם לקניונים וגני משחקים והצגות וג'ימבורי בקניון אז השאלה שלי היא האם מותר לי ללכת איתם לקניונים ולהצגות (אעפ"י שמתנגנת שם מוסיקה שאסור לי בשמיעתה בבין המצרים ) ?מה לגבי גני שעשועים/ג'ימבורי וכדומה??

2. הבנתי שהשנה (תשע"ח) אין דין שבוע שחל בו תשעה באב כי תשעה באב חל במוצאי שבת..האם מותר לכבס וללבוש בגדים מכובסים בשבוע שמתחיל מר"ח אב עד עשירי באב ? האם אין צורך להכין בגדים למשך שבוע שלם כמו בכל שנה??
האם מותר להתקלח כרגיל במים פושרים ולהכין אמבטיה קטנה לילדים על אף הסכנה בימים אלו?

3.בנוגע למקווה.. אני שומרת טהרת המשפחה ברוך השם..לפעמים יוצא לי שיום הטבילה הוא במוצאי שבת,היות והשבת בשעון קיץ יוצאת מאוחר והמקווה נסגר בעשר וחצי ככה שאני לא מספיקה להתארגן בבית ולהכין את עצמי כראוי ,מה גם שאני עם הילדים בהתארגנויות לקראת אוכל מקלחות ושינה שזה גוזל לי כמעט חצי מהזמן..ובמקווה מאוד לחוצים לסגור את המקווה מהר..האם אני יכולה לדחות אם כך,כמובן ברשות בעלי את הטבילה ליום ראשון?

4.האם מותר להתקין ארון אמבטיה/דלת/לטפל בחשמל בימי בין המצרים?האם מותר לחדש לילדה שלי טאבלט בימים אלו??

אשמח שתענה לי על שאלותיי אלו בהקדם,
תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

1.  מותר לצאת איתם.

2. מותר.

3. את ההכנות עושים ביום שישי ורק במוצאי שבת עושים מקלחת ומצחצחים שיניים וכו'.

4. מותר.