חגים ומועדי השנה

טיסה בזמן בין המצרים

  • י"ח תמוז התשע"ח

שאלה

שלום, אני מטיילת בחו"ל כחצי שנה ורוצה לחזור לארץ בקרוב. האם יש עניין להימנע מטיסות בימים שבין המצרים?
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

יש להימנע מטיסות בתשעת הימים, אולם היות שאת חוזרת לארץ ישראל את יכולה לטוס גם בתשעת הימים.

מקורות: הובא בספר הליכות שלמה חלק א' (פרק כג הערה 16) בשם הגרש"ז אויערבאך זצ"ל, שלא היה נוח לו כלל נסיעה במטוס בתשעת הימים שמראש חודש אב עד תשעה באב, ואף על פי שבזמננו נסיעות אלו הם מעשים שבכל יום, מכל מקום הואיל ומברכים על כך הגומל, אין לאדם להכניס עצמו לספק סכנה בימים הללו. ומכל מקום לבוא לארץ הקודש התיר, ואפילו ביום תשעה באב עצמו, ואפילו לצורך ביקור בלבד, אף שאינו מקיים מצוות ישוב ארץ ישראל (כמו שכתב בשלטי גבורים פרק ג' דשבועות), מכל מקום כל שהייה בארץ ישראל יש בה מעלה, וכמו שאמרו (כתובות דף קיא עמוד א) כל המהלך ד' אמות בארץ ישראל מובטח לו שהוא בן העולם הבא. וכן הובא בספר אמת ליעקב (סימן תקנא הערה 515) בשם הגר"י קמנצקי זצ"ל שאפשר לטוס באווירון לארץ ישראל בתשעת הימים.

בברכה,

הלל מאירס