הדלקת נרות שבת עדיף או לא?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום! שכנה שלי שאלה אותי לפני כמה זמן שאלה לגבי הדלקת נרות בשבת והשאלה היא כזאת:השכנה שלי נחשבת לבחורה מסורתית והיא רוצה להתחיל להדליק נרות שבת אך היא טוענת שאם היא מחללת שבת לאחר הדלקת נרות אז אין טעם בהדלקה וניסיתי להסביר לה שאין קשר בין ההדלקה עצמה לבין מה שהיא תעשה אח"כ(נסיעה בשבת ,הדלקת אש וכו`)כי זה מצווה לגופה ואין קשר למה שתעה אח"כ האם צדקתי במה שאמרתי או שטעיתי?

תשובה

יפה ענית. אין קשר בין מעשה טוב למעשה אחר כך. וביחוד שבכח הדלקת נרות השבת להפיץ את אור השבת בביתה ומימלא להימנע מחילול השבת.