נשים

האם אפשר לקחת ילד קטן לחוף נשים?

  • י"ג תמוז התשע"ח

שאלה

שלום,
רציתי לדעת אם יש בעיה לקחת ילד בן שנתיים שלוש לחוף נשים
האם יש להיזהר כבר בגיל כזה לשמירת העיניים?
תודה

תשובה

שלום רב,

מגיל שלוש ומעלה אין לקחת בנים לחוף נשים. וקודם גיל זה, אף על פי שאין איסור בדבר, מכל מקום יש עניין להחמיר כדי למנוע אפשרות של פגם בנפשו של הילד.

מקורות: הובא בספר דינים והנהגות (חלק אבן העזר עמוד לח סעיף יב) שאחד שאל את החזון איש זצ"ל, אם אישה יכולה לקחת עמה את בנה הקטן לים, והשיב: שאם יש לחוש שיזכור לכשיגדל שלא תיקח אותו. ופעם נשאל על קטן בן שלוש שנים ומחצה, והשיב: שלא. וכן ראה בספר מעשה איש חלק א' (עמוד קסו) וחלק ב' (עמוד קנא). וע"ע בספר הליכות בת ישראל (עמוד קא) שהביא בשם הגרש"ז אויערבאך זצ"ל, שמגיל שלוש אין לקחת בן לבריכה של נשים. וכן פסק הגר"י רצאבי שליט"א בספרו שלחן ערוך המקוצר חלק ו' (סימן רא סעיף יא).

וגם קודם לגיל זה יש עניין שלא להביא ילדים לבריכה של נשים, יעויין מה שכתבו בזה בשו"ת תשובות והנהגות חלק א' (סימן קלז) ובשו"ת שבט הקהתי חלק ב' (סימן שיט) ובספר אום אני חומה חלק א' (עמוד כ סעיף ז וס"ק נז).

בברכה,

הלל מאירס