שבת

זמן יציאת שבת

  • י"ב תמוז התשע"ח

שאלה

שלום רב
שמעתי אתמול בשיעור של הראשון לציון הרב יצחק יוסף , שזמני היציאת שבת אין להם קשר למציאות
והזמן של צאת שבת הוא כ 20 דק לאחר השקיעה ויש להוסיף על כך 2 דקות , והוא אמר שהוא לא מבין למה כתוב בלוחות שיציאת שבת ב 08:31 וראיתי שגם אצליכם באתר ובעלונים שאתם שולחים כתוב שעת יציאת שבת הרבה מעבר למה שהר יצחק יוסף אמר הייתי רוצה לדעת מה באמת נכון ולמה זה כתוב כך
תודה

תשובה

שלום וברכה

אמת שכך היא דעת הרב וכך כתב בספר ילקוט יוסף, אולם רבים סבורים שיש להקפיד על הזמן שמופיע בלוחות. דעה זו היא להקפיד על צאת הכוכבים במציאות לפי הסתכלות באופק. כך נהווג ברוב תפוצות ישראל.

יצויין שלעת מרן יש להקפיד על צאת השבת עד לאחר שיטת רבינו תם.