שאל את הרב - כללי

מזוזות לטבעונים

  • ט' תמוז התשע"ח

שאלה

שלום לכבוד הרב,
הנני בעל תשובה וטבעוני (אינני צורך מוצרים שמקורם מן החי, באוכל או בבגדים).
רציתי לשאול האם יש יצרן עם כשרות מהודרת והסכמות אשר ניתן לרכוש שם תפילין ומזוזות טבעוניות (למשל מחיה אשר מתה מוות טבעי).

בהערכה עצומה לפועלכם,

תשובה

לכבוד השואל,

( :חיה שמתה מוות טבעוני אסור באכילה, ואם כן אסור לעשות מן עורו תפילין ומזוזות. (מסכת סופרים א:א, שבת כ

 דוקא כאשר הבהמה נשחטה באופן שמורה ההלכה היא נכשרת לאכילה, ולדעת היהדות בעצם יש בזה תיקון גדול לנפש החיה, וכמבואר בספרי קבלה.

בענין דרך הצמחונות והזהירות בה לפי ערכי התורה, ראה:

https://www.hidabroot.org/article/101813

בברכה,

צוות הידברות