אישה שהתגרשה והיתה עם גוי, האם מותרת לחזור לבעלה הראשון?

  • ח' תמוז התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב, זה ידוע כשזוג נפרד (עם גט) והאישה מתחתנת בפעם שניה, אפילו היא מתגרשת גם בפעם הזה, ורוצה לחזור לבעל הראשון זה אסור. השאלה היא אם היא התגרשה מהבעל הראשון (עם גט) והלכה לגור עם גוי. אחר כך היא מתחרטת ורוצה לחזור עם הראשון. מה ההלכה? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אישה שהתגרשה, והיתה עם גוי, מותר לה לחזור לבעלה הראשון.

מקורות: על פי שלחן ערוך אבן העזר (סימן י סעיף א) שהמגרש את אשתו ואחר כך זינתה, מותרת לחזור לבעלה, ורק אם נתקדשה לאחר וגירשה או מת, אסורה לחזור לראשון, וכתב הבית שמואל (סק"א) שהסיבה היא משום דכתיב "והלכה והיתה לאיש אחר" הווייתה היינו קידושין אוסרים ולא זנות. ע"ש. ולפי זה אם היתה עם גוי לאחר הגירושין מותרת לחזור לבעלה הראשון, שהרי אין קידושין תופסים בגוי כלל.

בברכה,

הלל מאירס