בעניין לשון הרע / הוצאת שם רע

  • ז' תמוז התשע"ח

שאלה

שלום רב אני עובדת בעמותה דתית לאומית שמחזירה בתשובה. בעמותה יש בנות שרות שאחריות על מגוון תפקידים בעמותה, שמתי לה שאחת מבנות השרות מבזבזת את כספי העמותה בקלות ראש ומוציאה כסף על כל דבר קטן אפילו שזה לא כזה נצרך ולא מסתכלת על מחירי המוצרים וכו' אמרתי את זה לאחראים עליה על מנת שישימו לב לכספים שהיא מוציאה מכיוון שהכל זה כספי תרומות וצריך לשים לב לכל שקל שיוצא ונכנס האם הוצאתי שם רע עליה?

תשובה

שלום וברכה

אם אכן כיונת לשם שמים ואמרת להם את זה בלי להגזים בחומרת העניין אלא באמת שנראה לך שצריך לבדוק האם אכן היא מוציאה כספים שלא לצורך, אין חשש מוציא שם רע כלל.