נשים

עבודה במקצוע בעייתי

  • ו' תמוז התשע"ח

שאלה

שלום הרב,
עלתה בי המחשבה על מקצוע בתחום הקוסמטיקה, ואיתה עלו מספר שאלות:
1.האם לאישה מותר לטפל בגבר? מה קורה אם זה כולל אזורים אינטימיים יותר?
2. האם בכלל מותר ומקובל להתעסק במקצוע זה שהרי הוא מעודד את עולם היופי והשקר?
3.האם יש חשש שמקצוע כזה מטמא את הנפש מפאת המראות שהוא מביא איתו? (כמו למשל ניקוי פנים והלכלוך. או ההתעסקות באזורים אינטמיים.)
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

1. אין ראוי לאשה לטפל בגבר כלל ובוודאי שאין לטפל באיזורים אינטמיים של גברים..

2. אין כל בעיה לטפל בנשים ואף מצוה רבה יש בדבר לפעמים כאשר הדבר מסייע לשלום בית.

3. כבר עניתיבסעיף 2 אין בעיה כלל ולפעמים יש מצווה גדולה.

אין כל בעיה לאשה לטפל באיזור אינטימי של אשה אחרת. ובדרך כלל הדבר מסייע לשלום הבית ולכן יש מצוה בדבר.