שבת

מקרר ובשר

  • ד' תמוז התשע"ח

שאלה

בשבת יש לנו מצב שבת במקרר ושכחנו להשים אותו על מצב שבת השבת ופתחתי כמה פעמים וסגרתי את המקרר והאור במקרר נידלק שפותחים ושסוגרים תמקרר הוא מתכבה האם עברתי על איסור תורה של העברת אש בשבת כתוצאה מהדלקת אור כמה פעמים שפתחתי וסגרתי את המקרר?
ושאלה נוספת אני עושה צלעות בקר במחבת האם יש בכך איסור או שצריך לצלות אותם כדי להוריד מהם תדם? כי אני מטגן אותם בשמן איזה 10 דקות הם משחימים ואז מוסיף תבצל ..יש בכך איסור?

תשובה

שלום וברכה

תלוי בסוג הנורה ובסוג ההפעלה פעמים זה איסור תורה ולפעמים זה רק דרבנן ובכל מצב צריך מאוד להיזהר שלא להיכשל בחטאים אולם גם באיסור דרבנן יש להיזהר מאוד מאוד ופעמים שבשמיים מקפידים יותר על מי שמזלזל באיסור דרבנן.

ב. אסור לאגן במחבת בשר שאינו מוכשר. רק צלי אש על רשת מותר לעשות ללא הכשרה.

בהצלחה,