נשים

שאלה לגבי איסור נידה לפנויות

  • ד' תמוז התשע"ח

שאלה

אני בהליכים של קרוב הנושא של שמירת נגיעה מאד קשה לי.
רציתי לשאול אני לא נשואה ויש לי ידיד שאני בקשר אתו ואנחנו משתדלים לא לקיים יחסים מלאים בזמן נידה האם האיסור של נגיעה בזמן נידה ללא יחסים מלאים הוא בגדר כרת?
האם זה מדאורייתא או מדרבנן?
ואיך אפשר לעשות על כך תשובה?תזכו למצוות

תשובה

שלום וברכה

חשוב להבהיר כמה וכמה נקודות.

א. קיום יחסים בין בזמן הנידה ובין שלא בזמן הנידה איסור כרת. אין היתר לקיים יחסים שלא בזמן הנידה. רק נשואה שטובלת לטהרתה במקווה לאחר ספרית שבעה נקיים היא מותרת אבל מי שלא טובלת במקווה לאחר ספירת שבעה נקיים אין לה כל היתר לקיים יחסים אף לאחר סיום המחזור ואיסור זה הינו כרת.

ב.. איסור הנגיעה לשם חיבה אף לאחר סיום המחזור הינו איסור תורה ללא טבילה, אף שאין בו כרת הרי שלדעת הרבה מהראשונים גם על כך נאמר יהרג ואל יעבור.

ג. נגיעה סתמית הינה איסור דרבננן.

ד. דרך התשובה היא לקבל על עצמך שלא להיכשל באיסור הנגיעה עד לחתונה בעז"ה.

ראי את החוברת הבאה http://www.olam-jew.com/word/maga.doc

בעז"ה זה יתן לך חיזוק גדול לשמירת הנגיעה.

אשמח לסייע לך עוד ככל הצורך.