תפילה וברכות

האם צריך לשמוע כל מילה בקריאת התורה?

  • ג' תמוז התשע"ח

שאלה

שלום לכבוד הרב!
רציתי לשאול בשבת כשקוראים בתורה האם צריכים לשמוע כל מילה ולעקוב אחרי הקורא בתורה?
תודה רבה!!

תשובה

שבוע טוב,

לכתחילה צריך לעקוב ולשמוע כל מילה בקריאת התורה, אולם אם משום מה לא הצלחת לשמוע כל מילה - אין חיוב לשמוע קריאת התורה בשנית.

מקורות: ראה בספר אשרי האיש חלק אורח חיים חלק א' (פרק כה סעיף טו) בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל, שאדם שלא שמע מספר מילים בקריאת התורה, אינו חייב ללכת למקום אחר להשלים מה שחיסר. וע"ע בשו"ת אגרות משה חלק אורח חיים חלק ד' (סימן כג) ובספר אור לציון חלק ב' (פרק יט תשובה ו) ובשו"ת תשובות והנהגות חלק ג' (סימן סה).

בברכה,

הלל מאירס