תפילין שנפסלו

  • א' תמוז התשע"ח

שאלה

שלום וברכה, צוות הרבנים היקר.
אשמח שרב שבקיא בענייני סת"ם יוכל לעזור לי.
שמי מאור, בן 19 . והשנה עשיתי בדיקת תפילין אצל רב סופר סת"ם תימני שמאוד מוכר בשל נסיונו בענייני תפילין וכו'..
הרב פתח את הסתכל וגם פתח את התפילין וראה שהתפילין פסולים, אפילו לכתחילה.
מכמה סיבות:
הבתים: הבית של התפילין של ראש כידוע, מחולק ל-4. והרב רצה לבדוק אם כמו בהלכה באמת יש מעט רווח בן הבתים שמחולקים ל- 4. הוא הכניס סכין מיוחדת בין הבתים וגילה שהסימון שעל הבית לא תואם לחציצה שבין הבתים. זאת אומרת שהקו חציצה שמצויר על הבית, בכמה מילימטרים הצידה מהחציצה האמיתית.
זה הראשון.
ב.
זה שהקווי תפר שעל התפילין לא היו ממש פלס . (טיפה עקומים)
ג. לסיום, הוא פתח את הפרשייה של תפילין של יד, ובדק אותה והראה לי בשחור על גבי לבן איך באחת מאותיות השין , יש שני תגים מחוברים .

הבנתי ממנו שאין יותר מידי מה לעשות, וצריך להחליף את התפילין. אני כרגע במכינה דתית לפני השירות הצבאי, והתפילין נקנו השנה, ממיטב כספי 2500₪ .(לאחר שהראשונות אבדו)

רציתי לשאול מה אני יכול לעשות עכשיו? לפנות לסופר סת"ם שמכר לי את התפילין ולבוא איתו בחשבון?
לבקש שיחליף לי אותם?
לבקש החזר כספי?

תשובה

שלום וברכה

תחזור למוכר שמכר לך את התפיליו ותאמר לו את כל הבעיות ואם אכן זה פסול הוא יתן לך תפיליןכשרות אחרות.