האם צריך לדלג על ציפורניים כשגוזרים למישהו אחר?

  • ל' סיון התשע"ח

שאלה

האם זה נכון שצריך לדלג על ציפורניים כשגוזרים למישהו אחר? תודה

תשובה

שלום רב,

נוהגים לגזור את הציפורניים שלא כסדרן (היינו שגוזרים ציפורן אחת ומדלגים על הבאה אחריה), ומתחילים לגזור ביד שמאל את הציפורן של הקמיצה, וביד ימין את הציפורן של האצבע (רמ"א אורח חיים סימן רס סעיף א), ואצל הספרדים לא נהגו להקפיד בזה (אור לציון חלק ב' פרק מז סעיף ד, וחזון עובדיה חנוכה עמוד רנב). אין חילוק בין גזירת ציפורניו של עצמו לבין גזירת ציפורניים של אחרים.

בברכה,

הלל מאירס